Kippenspiesje met appelchutney
Kippenspiesje met appelchutney

Kippenspiesje met appelchutney

45 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 0.5 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 2 à 3 u. marineren)

  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.

  4. Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.

  7. Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.

  8. Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.

  9. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + 2 à 3 u. marineren)

  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.

  4. Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.

  7. Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.

  8. Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.

  9. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.

  10. Afwerking:
  11. Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 0.5 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 5.9 g

Bekijk het recept digitaal