- Bewaar

- Bewaar
Kippenspiesje met appelchutney
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.
-
Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.
-
Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.
-
Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom.
-
Snij de kippenhaasjes in de lengte middendoor en wentel ze door de marinade. Sluit de kom af en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Schil de appelen en snij in blokjes. Snipper de rode ui, het knoflook en de gember fijn.
-
Doe alle ingrediënten voor de appelchutney in een kookpot. Laat 20 à 30 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het kaneelstokje.
-
Haal intussen de stukken kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Steek ze in accordeonvorm op een prikkertje.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de kippenspiesjes ± 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Doe de appelchutney in een groot glas. Steek er de kippenspiesjes in.