Kleurrijke groentepapillot met knoflookmarinade
Kleurrijke groentepapillot met knoflookmarinade

Kleurrijke groentepapillot met knoflookmarinade

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 14.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Snij de selder in kleine reepjes, de wortelen in dunne staafjes en de halve bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snij de tomaten en de halve ananas in blokjes.

  5. Snij de halve ongeschilde komkommer in staafjes.

  6. Snij de gember in flinterdunne staafjes.

  7. Pers de knoflookteentjes en meng met het limoensap, de gemberstaafjes, de sojasaus, de chilisaus, de tomatenpuree en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Meng de knoflookmarinade onder de stukken groenten, de ananasblokjes en de cashewnoten. Verdeel over 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie. Bestrooi met korianderblaadjes en kruid met het kerriepoeder. Vouw de papillotten dicht.

  11. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

- U kan ook wat maïskorrels toevoegen aan de groentepapillot. - Meng 400 g tofu met 2 teentjes geperst knoflook, peper en zout en voeg toe aan de papillot. Of bak de tofu apart gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dan is hij lekker krokant. - Komkommer mag u schillen, maar het hoeft niet. Spoel hem wel goed af onder koud water. U kan hem in de lengte in 2 snijden en er de zaadlijsten met een koffielepel uitschrapen. Zo houdt u alleen het stevige vruchtvlees over. - Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g bloemkool, 50 g wortelen en 50 g ongeschilde komkommer in kleine stukjes en kook 10 min. gaar in een bodempje water. 2 Snipper intussen de blaadjes van 1 takje koriander fijn. Voeg de laatste min. toe aan de groenten. 3 Giet af, prak alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min.)

  3. Snij de selder in kleine reepjes, de wortelen in dunne staafjes en de halve bloemkool in kleine roosjes.

  4. Snij de tomaten en de halve ananas in blokjes.

  5. Snij de halve ongeschilde komkommer in staafjes.

  6. Snij de gember in flinterdunne staafjes.

  7. Pers de knoflookteentjes en meng met het limoensap, de gemberstaafjes, de sojasaus, de chilisaus, de tomatenpuree en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Meng de knoflookmarinade onder de stukken groenten, de ananasblokjes en de cashewnoten. Verdeel over 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie. Bestrooi met korianderblaadjes en kruid met het kerriepoeder. Vouw de papillotten dicht.

  11. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

- U kan ook wat maïskorrels toevoegen aan de groentepapillot. - Meng 400 g tofu met 2 teentjes geperst knoflook, peper en zout en voeg toe aan de papillot. Of bak de tofu apart gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Dan is hij lekker krokant. - Komkommer mag u schillen, maar het hoeft niet. Spoel hem wel goed af onder koud water. U kan hem in de lengte in 2 snijden en er de zaadlijsten met een koffielepel uitschrapen. Zo houdt u alleen het stevige vruchtvlees over. - Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (20 min.) 1 Snij 50 g bloemkool, 50 g wortelen en 50 g ongeschilde komkommer in kleine stukjes en kook 10 min. gaar in een bodempje water. 2 Snipper intussen de blaadjes van 1 takje koriander fijn. Voeg de laatste min. toe aan de groenten. 3 Giet af, prak alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 14.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal