Knapperige groentewok met broccoli en grotchampignons
Knapperige groentewok met broccoli en grotchampignons

Knapperige groentewok met broccoli en grotchampignons

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 17.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  5. Snipper de knoflookteentjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak het knoflook, het pepertje en de helft van de lenteuitjes ± 1 min. op een hoog vuur.

  10. Voeg de champignons, de broccoliroosjes, de sojasaus, de honing of ahornsiroop en de sherry toe. Laat enkele min. op een hoog vuur bakken.

  11. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Rooster ondertussen de amandelen cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  13. Meng de noedels onder de groenten en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedels over kommetjes of diepe borden en werk af met de gehakte noten, de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verdeel de broccoli's in kleine roosjes.

  5. Snipper de knoflookteentjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak het knoflook, het pepertje en de helft van de lenteuitjes ± 1 min. op een hoog vuur.

  10. Voeg de champignons, de broccoliroosjes, de sojasaus, de honing of ahornsiroop en de sherry toe. Laat enkele min. op een hoog vuur bakken.

  11. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Rooster ondertussen de amandelen cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak grof.

  13. Meng de noedels onder de groenten en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedels over kommetjes of diepe borden en werk af met de gehakte noten, de rest van de lente-uitjes en verse korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 47.9 g
Eiwit 17.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal