Koekjes met hazelnoot en limoen
Koekjes met hazelnoot en limoen

Koekjes met hazelnoot en limoen

Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak ze daarna grof.

  4. Rasp de schil van de limoen.

  5. Bereiding:
  6. (20 min. + afkoelen)

  7. Meng de boter met de suiker tot u een luchtig deeg hebt.

  8. Voeg de limoenzeste, de hazelnoten, de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.

  9. Maak 20 à 25 hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier en druk licht aan.

  10. Bak de koekjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak ze daarna grof.

  4. Rasp de schil van de limoen.

  5. Bereiding:
  6. (20 min. + afkoelen)

  7. Meng de boter met de suiker tot u een luchtig deeg hebt.

  8. Voeg de limoenzeste, de hazelnoten, de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.

  9. Maak 20 à 25 hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier en druk licht aan.

  10. Bak de koekjes 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 1.2 g

Bekijk het recept digitaal