- Bewaar

- Bewaar
Koffiekoekjestaart met chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid de dooier en het eiwit van de eieren.
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade samen met de boter. Ofwel in een kookpot die u in een andere kookpot met heet water plaatst (au bainmarie) of in de microgolfoven gedurende ± 5 min.
-
Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot een schuimig mengsel.
-
Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien zonder dat ze eruit vallen).
-
Voeg de eidooiers aan het chocolademengsel toe en roer alles goed door elkaar.
-
Roer voorzichtig met een houten lepel de eiwitten onder de chocolade.
-
Dompel de koekjes één voor één in de koffie en leg ze afwisselend met het chocolademengsel in laagjes in een of meerdere schotels. Eindig met een laag chocolade.
-
Plaats de schotels een nachtje in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij in porties en serveer eventueel met wat frambozencoulis en ananasstukjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid de dooier en het eiwit van de eieren.
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade samen met de boter. Ofwel in een kookpot die u in een andere kookpot met heet water plaatst (au bainmarie) of in de microgolfoven gedurende ± 5 min.
-
Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot een schuimig mengsel.
-
Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien zonder dat ze eruit vallen).
-
Voeg de eidooiers aan het chocolademengsel toe en roer alles goed door elkaar.
-
Roer voorzichtig met een houten lepel de eiwitten onder de chocolade.
-
Dompel de koekjes één voor één in de koffie en leg ze afwisselend met het chocolademengsel in laagjes in een of meerdere schotels. Eindig met een laag chocolade.
-
Plaats de schotels een nachtje in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij in porties en serveer eventueel met wat frambozencoulis en ananasstukjes.