Kokoscurry met bloemkool en tofu
Kokoscurry met bloemkool en tofu

Kokoscurry met bloemkool en tofu

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tofu in blokjes en dep droog.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Schil en rasp de gember fijn.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Laat de maïs uitlekken.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blokjes tofu en de geraspte gember 5 min. tot ze bruin kleuren.

  11. Bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 1 min. bakken.

  12. Voeg de paprikablokjes en de bloemkoolroosjes toe.

  13. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met het bier, de kokosmelk en de sojasaus. Laat 10 min. sudderen en roer af en toe om.

  14. Meng met de uitgelekte maïs, de halve kerstomaten en het limoensap. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kokoscurry over de borden en versier met de fijngesnipperde koriander.

  17. Dien eventueel op met Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tofu in blokjes en dep droog.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Schil en rasp de gember fijn.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Laat de maïs uitlekken.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blokjes tofu en de geraspte gember 5 min. tot ze bruin kleuren.

  11. Bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 1 min. bakken.

  12. Voeg de paprikablokjes en de bloemkoolroosjes toe.

  13. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met het bier, de kokosmelk en de sojasaus. Laat 10 min. sudderen en roer af en toe om.

  14. Meng met de uitgelekte maïs, de halve kerstomaten en het limoensap. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kokoscurry over de borden en versier met de fijngesnipperde koriander.

  17. Dien eventueel op met Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 22.1 g
Eiwit 19.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jacobins Kriek Max

Bekijk het recept digitaal