Kokoscurry met kip, boontjes en basmatirijst
Kokoscurry met kip, boontjes en basmatirijst

Kokoscurry met kip, boontjes en basmatirijst

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 20.6 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij in stukken van 3 cm.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de broccoli en de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en roerbak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  9. Voeg de groenecurrypasta toe aan de wokpan en blus met de kokosmelk. Laat 2 min. inkoken. Meng er de groene groenten en de kip onder.

  10. Afwerking:
  11. Werk de curry af met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij in stukken van 3 cm.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kook intussen de broccoli en de boontjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wokpan en roerbak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  9. Voeg de groenecurrypasta toe aan de wokpan en blus met de kokosmelk. Laat 2 min. inkoken. Meng er de groene groenten en de kip onder.

  10. Afwerking:
  11. Werk de curry af met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 20.6 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 8.7 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Gavi D.O.C.G. "Palás" Michele Chiarlo Piëmonte - Italië

Bekijk het recept digitaal