Komkommersalade met radijs en frisse kruidendressing
Komkommersalade met radijs en frisse kruidendressing

Komkommersalade met radijs en frisse kruidendressing

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 6.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 6.2 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 0.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de radijzen in 4.

  3. Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Verwijder het uiteinde van het Romeinse slahart en snij in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Maak de vinaigrette: meng de zure room met de frambozenazijn, de vloeibare honing, de olijfolie, de helft van de lente-uitjes en de fijngesnipperde kruiden. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de Romeinse sla met de radijsjes, de komkommerschijfjes en de resterende lente-uitjes. Serveer samen met de vinaigrette.

Tip

Voorzie 200 à 250 g bijgerechten en slaatjes per persoon. Maak er een viertal, zo is er voor elk wat wils. Voor de kinderen Leg voor hen wat rauwe en gekookte groenten apart in kommetjes. Zo kunnen ze zelf nemen wat ze lusten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de radijzen in 4.

  3. Snij de ongeschilde minikomkommers in schijfjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Verwijder het uiteinde van het Romeinse slahart en snij in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Maak de vinaigrette: meng de zure room met de frambozenazijn, de vloeibare honing, de olijfolie, de helft van de lente-uitjes en de fijngesnipperde kruiden. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de Romeinse sla met de radijsjes, de komkommerschijfjes en de resterende lente-uitjes. Serveer samen met de vinaigrette.

Tip

Voorzie 200 à 250 g bijgerechten en slaatjes per persoon. Maak er een viertal, zo is er voor elk wat wils. Voor de kinderen Leg voor hen wat rauwe en gekookte groenten apart in kommetjes. Zo kunnen ze zelf nemen wat ze lusten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 6.6 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 6.2 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 0.2 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal