Komkommerschuitje met tonijnsla
Komkommerschuitje met tonijnsla

Komkommerschuitje met tonijnsla

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 40 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 0.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Snipper de rode ui en de peterselie fijn.

  4. Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook het ei 10 min. hard in kokend water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  7. Snij intussen de ongeschilde komkommer in 16 schuine plakken van 1/2 cm dik.

  8. Pel het ei en plet het fijn.

  9. Maak de tonijn los met een vork en meng er het geplette ei, de rode ui, de peterselie, de wasabimayonaise en de yoghurt onder. Kruid met zwarte peper.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de tonijnsla over de plakjes komkommer en zet er een half radijsje op. Steek een prikker door beide uiteinden van de komkommer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn uitlekken.

  3. Snipper de rode ui en de peterselie fijn.

  4. Laat een beetje groen aan de radijzen en snij ze in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook het ei 10 min. hard in kokend water. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  7. Snij intussen de ongeschilde komkommer in 16 schuine plakken van 1/2 cm dik.

  8. Pel het ei en plet het fijn.

  9. Maak de tonijn los met een vork en meng er het geplette ei, de rode ui, de peterselie, de wasabimayonaise en de yoghurt onder. Kruid met zwarte peper.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de tonijnsla over de plakjes komkommer en zet er een half radijsje op. Steek een prikker door beide uiteinden van de komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 40 kcal
Vet 2.9 g
Verzadigd vet 0.4 g
Koolhydraat 0.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal