- Bewaar

- Bewaar
Konijn uit de oven met mousseline van pompoen en sinaasappel
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de onderkant van het witloof en verwijder de harde kern.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat bruin kleuren. Bak de stukken konijn ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Doe de stukken konijn in een ovenschaal. Blus de pan met 2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht bij het vlees en bedek de schotel met aluminiumfolie.
-
Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 15 min.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de witloofstronken 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.
-
Kook de pompoenblokjes 5 min. in het kookwater van het witloof. Giet af en mix samen met het sinaasappelsap en de olie tot een smeuïge mousseline. Kruid met peper en zout.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Meng er de honing en de pecannoten onder.
-
Snij intussen de peterselie grof.
-
Afwerking:
-
Serveer het konijn met de butternutmousseline, het witloof en de aardappelen. Werk af met de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de onderkant van het witloof en verwijder de harde kern.
-
Pers de sinaasappelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat bruin kleuren. Bak de stukken konijn ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Doe de stukken konijn in een ovenschaal. Blus de pan met 2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht bij het vlees en bedek de schotel met aluminiumfolie.
-
Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 15 min.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de witloofstronken 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.
-
Kook de pompoenblokjes 5 min. in het kookwater van het witloof. Giet af en mix samen met het sinaasappelsap en de olie tot een smeuïge mousseline. Kruid met peper en zout.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Meng er de honing en de pecannoten onder.
-
Snij intussen de peterselie grof.
-
Afwerking:
-
Serveer het konijn met de butternutmousseline, het witloof en de aardappelen. Werk af met de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Delirium Tremens Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Albert Bichot