Konijn uit de oven met mousseline van pompoen en sinaasappel
Konijn uit de oven met mousseline van pompoen en sinaasappel

Konijn uit de oven met mousseline van pompoen en sinaasappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 17.1 g
Vezel 8 g
Eiwit 71.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de onderkant van het witloof en verwijder de harde kern.

  5. Pers de sinaasappelen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat bruin kleuren. Bak de stukken konijn ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de stukken konijn in een ovenschaal. Blus de pan met 2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht bij het vlees en bedek de schotel met aluminiumfolie.

  10. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 15 min.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kook de witloofstronken 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.

  13. Kook de pompoenblokjes 5 min. in het kookwater van het witloof. Giet af en mix samen met het sinaasappelsap en de olie tot een smeuïge mousseline. Kruid met peper en zout.

  14. Snij de witloofstronken in de lengte in 2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Meng er de honing en de pecannoten onder.

  15. Snij intussen de peterselie grof.

  16. Afwerking:
  17. Serveer het konijn met de butternutmousseline, het witloof en de aardappelen. Werk af met de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de onderkant van het witloof en verwijder de harde kern.

  5. Pers de sinaasappelen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat bruin kleuren. Bak de stukken konijn ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de stukken konijn in een ovenschaal. Blus de pan met 2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht bij het vlees en bedek de schotel met aluminiumfolie.

  10. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 15 min.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kook de witloofstronken 3 à 4 min. in lichtgezouten water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken in een vergiet.

  13. Kook de pompoenblokjes 5 min. in het kookwater van het witloof. Giet af en mix samen met het sinaasappelsap en de olie tot een smeuïge mousseline. Kruid met peper en zout.

  14. Snij de witloofstronken in de lengte in 2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Meng er de honing en de pecannoten onder.

  15. Snij intussen de peterselie grof.

  16. Afwerking:
  17. Serveer het konijn met de butternutmousseline, het witloof en de aardappelen. Werk af met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 32.3 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 46.7 g
Suiker 17.1 g
Vezel 8 g
Eiwit 71.9 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delirium Tremens Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal