Koolvis met wintergroenten en dilledressing

Koolvis met wintergroenten en dilledressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pompoen en de knolselder en snij in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper de dille fijn en meng met de zure room, de appelazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. (5 min. + ± 40 min. in de oven)

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Leg de blokjes pompoen en knolselder in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de komijn, zwarte peper en zeezout. Meng goed en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kruid de koolvishaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  9. Haal de ovenschaal uit de oven. Schuif de groenten aan één kant en leg er de vis naast.

  10. Zet de ovenschaal opnieuw in de oven gedurende 12 à 15 min., tot de vis gaar is.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met puree, pasta of brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pompoen en de knolselder en snij in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper de dille fijn en meng met de zure room, de appelazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. (5 min. + ± 40 min. in de oven)

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Leg de blokjes pompoen en knolselder in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de komijn, zwarte peper en zeezout. Meng goed en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kruid de koolvishaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  9. Haal de ovenschaal uit de oven. Schuif de groenten aan één kant en leg er de vis naast.

  10. Zet de ovenschaal opnieuw in de oven gedurende 12 à 15 min., tot de vis gaar is.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met puree, pasta of brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 18.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn El Coto (wit) D.O.C. Rioja

Bekijk het recept digitaal