Krabpasteitje met gedroogde tomaat
Krabpasteitje met gedroogde tomaat

Krabpasteitje met gedroogde tomaat

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 5.7 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de krab uitlekken en prak los met een vork. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  3. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer los. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer er de tomaten en de krab onder. Laat volledig afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de krabvulling over de bladerdeegpasteitjes. Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de krab uitlekken en prak los met een vork. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  3. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer los. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer er de tomaten en de krab onder. Laat volledig afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de krabvulling over de bladerdeegpasteitjes. Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 5.7 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 5.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.2 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal