Kreeft met preicoulis, pancettakruimels en gebakken lente-ui
Kreeft met preicoulis, pancettakruimels en gebakken lente-ui

Kreeft met preicoulis, pancettakruimels en gebakken lente-ui

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 3.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 35.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de kreeften in de lengte middendoor. Maak het vlees in de pantsers los. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.

  5. Schik de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.

  6. Snipper intussen de ui, het knoflook en het wit van de prei fijn. Snij het groen van de prei in grove stukken.

  7. Schil de aardappel en snij in 6 gelijke stukken.

  8. Rasp de grana padano

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en het preiwit 2 à 3 min. Voeg de aardappelen, het takje tijm en het laurierblaadje toe. Overgiet met de gevogeltefond en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  11. Kook intussen het preigroen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met 2 eetl. olijfolie tot een coulis.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak het kreeftenvlees 2 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de preipuree over de borden en schik er stukken kreeftenvlees op. Bestrooi met de grana padano en verkruimel er de pancetta over. Besprenkel met preicoulis. Werk de borden af met de gebakken lente-ui en de kreeftenpootjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij de kreeften in de lengte middendoor. Maak het vlees in de pantsers los. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.

  5. Schik de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.

  6. Snipper intussen de ui, het knoflook en het wit van de prei fijn. Snij het groen van de prei in grove stukken.

  7. Schil de aardappel en snij in 6 gelijke stukken.

  8. Rasp de grana padano

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en het preiwit 2 à 3 min. Voeg de aardappelen, het takje tijm en het laurierblaadje toe. Overgiet met de gevogeltefond en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  11. Kook intussen het preigroen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en mix samen met 2 eetl. olijfolie tot een coulis.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak het kreeftenvlees 2 min. aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de preipuree over de borden en schik er stukken kreeftenvlees op. Bestrooi met de grana padano en verkruimel er de pancetta over. Besprenkel met preicoulis. Werk de borden af met de gebakken lente-ui en de kreeftenpootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 3.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 35.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal