Kroepoek met mangochutney en krokante scampi
Kroepoek met mangochutney en krokante scampi

Kroepoek met mangochutney en krokante scampi

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Klop het ei los.

  5. Wentel de scampi's in de bloem, dan in het losgeklopte ei en ten slotte in de panko. Laat 10 min. rusten voor u ze bakt.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten.

  8. Verdeel wat mangochutney over de kroepoeks en schik er een scampi op.

  9. Werk af met een blaadje platte peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Klop het ei los.

  5. Wentel de scampi's in de bloem, dan in het losgeklopte ei en ten slotte in de panko. Laat 10 min. rusten voor u ze bakt.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten.

  8. Verdeel wat mangochutney over de kroepoeks en schik er een scampi op.

  9. Werk af met een blaadje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal