Krokante citroentaart
Krokante citroentaart

Krokante citroentaart

40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaas en de petit-beurrekoekjes heel fijn. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan de koekjes ook mixen in een keukenmachine.

  3. Smelt de boter in een pannetje en meng onder de koekjes.

  4. Verdeel de koekjesmengeling over een springvorm (Ø 24 cm), druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.

  5. Rasp intussen de schil van de onbehandelde citroen. Pers de 3 citroenen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de eieren met de gecondenseerde melk, het citroensap, de zeste, het natriumbicarbonaat en de rietsuiker. Meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de koekjesbodem.

  9. Bak de taart 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat daarna minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

Tip

- U kan de taart voor het bakken eventueel afwerken met een laagje meringue. Klop daarvoor 3 eiwitten samen met 1 snufje zout en 1 zakje vanillesuiker stevig op. Verdeel de meringue mooi over de taartvulling en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. - Vervang de citroenen door limoenen. Die geven een meer aromatische smaak aan deze taart. Zowel de hoeveelheden als de bereidingswijze blijven dezelfde.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaas en de petit-beurrekoekjes heel fijn. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan de koekjes ook mixen in een keukenmachine.

  3. Smelt de boter in een pannetje en meng onder de koekjes.

  4. Verdeel de koekjesmengeling over een springvorm (Ø 24 cm), druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.

  5. Rasp intussen de schil van de onbehandelde citroen. Pers de 3 citroenen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de eieren met de gecondenseerde melk, het citroensap, de zeste, het natriumbicarbonaat en de rietsuiker. Meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de koekjesbodem.

  9. Bak de taart 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat daarna minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

Tip

- U kan de taart voor het bakken eventueel afwerken met een laagje meringue. Klop daarvoor 3 eiwitten samen met 1 snufje zout en 1 zakje vanillesuiker stevig op. Verdeel de meringue mooi over de taartvulling en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. - Vervang de citroenen door limoenen. Die geven een meer aromatische smaak aan deze taart. Zowel de hoeveelheden als de bereidingswijze blijven dezelfde.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 22.5 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 7.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Yrgacheffe Ethiopië

Bekijk het recept digitaal