Krokante groenten met quorn en saffraan
Krokante groenten met quorn en saffraan

Krokante groenten met quorn en saffraan

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 15.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Meng de quorn (diepvries: ontdooien niet nodig) met de geperste knoflook, de saffraan, het paprikapoeder en het kerriepoeder, de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie.

  5. Snij de venkel en de wortelen in zeer fijne staafjes.

  6. Halveer en ontpit de dadels en snij de vijgen in 4.

  7. Laat de kikkererwten uitlekken.

  8. Snij de tomaten in blokjes.

  9. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de quorn gedurende 3 min. samen met de kruiden.

  12. Voeg de paprikareepjes, de wortel- en de venkelstaafjes, de komijn, de kikkererwten en de bouillon toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de tomatenblokjes, de dadels en de vijgen toe en bak gedurende 1 min.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de koriander en serveer met couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Meng de quorn (diepvries: ontdooien niet nodig) met de geperste knoflook, de saffraan, het paprikapoeder en het kerriepoeder, de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie.

  5. Snij de venkel en de wortelen in zeer fijne staafjes.

  6. Halveer en ontpit de dadels en snij de vijgen in 4.

  7. Laat de kikkererwten uitlekken.

  8. Snij de tomaten in blokjes.

  9. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de quorn gedurende 3 min. samen met de kruiden.

  12. Voeg de paprikareepjes, de wortel- en de venkelstaafjes, de komijn, de kikkererwten en de bouillon toe en bak 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de tomatenblokjes, de dadels en de vijgen toe en bak gedurende 1 min.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de koriander en serveer met couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 15.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vallon des Glauges Coteaux d'Aix en Provence Wijn Hardys Semillon Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal