Krokante kippenreepjes met pastinaak- en andijvienoedels
Krokante kippenreepjes met pastinaak- en andijvienoedels

Krokante kippenreepjes met pastinaak- en andijvienoedels

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 66.2 g
Eiwit 40.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de pastinaken en snij in staafjes van 1/2 cm dik en ± 4 cm lang.

  5. Snipper de andijviebladeren fijn.

  6. Snij de kipfilets in dunne reepjes.

  7. Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Kluts het ei. Haal de kippenreepjes eerst door de gekruide bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes 5 min. aan alle kanten krokant en goudbruin.

  10. Verhit in een andere pan de rest van de rijstolie en bak de pastinaakstaafjes 5 min. al roerend op een hoog vuur.

  11. Voeg de fijngesnipperde andijvie, de sojasaus, sesamolie, sherry en suiker toe en laat nog 5 min. sudderen.

  12. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  13. Meng de noedels onder de groenten en laat even opwarmen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schep de groentenoedels op de borden en leg er de krokante kippenreepjes op. Werk af met verse blaadjes citroenmelisse.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de pastinaken en snij in staafjes van 1/2 cm dik en ± 4 cm lang.

  5. Snipper de andijviebladeren fijn.

  6. Snij de kipfilets in dunne reepjes.

  7. Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Kluts het ei. Haal de kippenreepjes eerst door de gekruide bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes 5 min. aan alle kanten krokant en goudbruin.

  10. Verhit in een andere pan de rest van de rijstolie en bak de pastinaakstaafjes 5 min. al roerend op een hoog vuur.

  11. Voeg de fijngesnipperde andijvie, de sojasaus, sesamolie, sherry en suiker toe en laat nog 5 min. sudderen.

  12. Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  13. Meng de noedels onder de groenten en laat even opwarmen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schep de groentenoedels op de borden en leg er de krokante kippenreepjes op. Werk af met verse blaadjes citroenmelisse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 66.2 g
Eiwit 40.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Wijn Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije

Bekijk het recept digitaal