- Bewaar

- Bewaar
Krokante kippenreepjes met pastinaak- en andijvienoedels
Onze drankensuggesties
Bier Omer Wijn Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de pastinaken en snij in staafjes van 1/2 cm dik en ± 4 cm lang.
-
Snipper de andijviebladeren fijn.
-
Snij de kipfilets in dunne reepjes.
-
Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Kluts het ei. Haal de kippenreepjes eerst door de gekruide bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes 5 min. aan alle kanten krokant en goudbruin.
-
Verhit in een andere pan de rest van de rijstolie en bak de pastinaakstaafjes 5 min. al roerend op een hoog vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde andijvie, de sojasaus, sesamolie, sherry en suiker toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Meng de noedels onder de groenten en laat even opwarmen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de groentenoedels op de borden en leg er de krokante kippenreepjes op. Werk af met verse blaadjes citroenmelisse.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Wijn Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de pastinaken en snij in staafjes van 1/2 cm dik en ± 4 cm lang.
-
Snipper de andijviebladeren fijn.
-
Snij de kipfilets in dunne reepjes.
-
Kruid de bloem goed met zwarte peper en zout. Kluts het ei. Haal de kippenreepjes eerst door de gekruide bloem, dan door het ei en ten slotte door de panko.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes 5 min. aan alle kanten krokant en goudbruin.
-
Verhit in een andere pan de rest van de rijstolie en bak de pastinaakstaafjes 5 min. al roerend op een hoog vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde andijvie, de sojasaus, sesamolie, sherry en suiker toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Meng de noedels onder de groenten en laat even opwarmen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep de groentenoedels op de borden en leg er de krokante kippenreepjes op. Werk af met verse blaadjes citroenmelisse.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Wijn Domaine Boyar Chardonnay - Bulgarije