- Bewaar

- Bewaar
Krokante stokjes met een dipsaus van witte wortel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. rust)
-
Doe eerst de bloem in een grote mengkom en voeg 5 eetlepels water toe. Ook 2 eetlepels olijfolie en het bakpoeder mogen erbij. Maak je handen goed proper en kneed alles tot een vast deeg.
-
Bestrooi het deeg met de chiazaadjes. Kneed het deeg nog eens heel goed. Leg een propere keukenhanddoek op de mengkom en laat het deeg 1 u. rusten.
-
Schil intussen de pastinaak en snij in blokjes. Dit is wel een harde groente, dus als het snijden niet meteen lukt, roep er dan maar je hulpkok bij.
-
Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze onder koud water. Daarna laat je ze gewoon uitlekken.
-
Breek het ei op de rand van een kommetje en klop het los met een vork.
-
Bereiding:
-
Je hulpkok mag eerst het halve bouillonblokje laten oplossen in een kookpot met heet water. Als het water kookt, mag hij of zij de blokjes pastinaak 20 min. laten koken en daarna afgieten.
-
Doe de uitgelekte kikkererwten en de gekookte pastinaakblokjes in een maatbeker en voeg 1 dl olijfolie en de komijn toe. Mix met de staafmixer tot een gladde puree. Kruid de dipsaus met peper en zout.
-
Het deeg heeft genoeg gerust. Tijd om stokjes te rollen. Je hulpkok mag alvast de oven voorverwarmen op 180 °C.
-
Bestrooi je werkblad met een beetje bloem. Neem het deeg uit de mengkom en leg het op je werkblad. Rol het uit met een deegrol.
-
Snij het in lange repen van ± 1/2 cm breed. Rol elke reep met je handen uit tot een stokje. Leg alle stokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de stokjes met het losgeklopte ei.
-
Je hulpkok mag ze nu ± 10 min. in de voorverwarmde oven zetten. Laat de stokjes afkoelen voor je ze serveert met je dipsaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. rust)
-
Doe eerst de bloem in een grote mengkom en voeg 5 eetlepels water toe. Ook 2 eetlepels olijfolie en het bakpoeder mogen erbij. Maak je handen goed proper en kneed alles tot een vast deeg.
-
Bestrooi het deeg met de chiazaadjes. Kneed het deeg nog eens heel goed. Leg een propere keukenhanddoek op de mengkom en laat het deeg 1 u. rusten.
-
Schil intussen de pastinaak en snij in blokjes. Dit is wel een harde groente, dus als het snijden niet meteen lukt, roep er dan maar je hulpkok bij.
-
Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze onder koud water. Daarna laat je ze gewoon uitlekken.
-
Breek het ei op de rand van een kommetje en klop het los met een vork.
-
Bereiding:
-
Je hulpkok mag eerst het halve bouillonblokje laten oplossen in een kookpot met heet water. Als het water kookt, mag hij of zij de blokjes pastinaak 20 min. laten koken en daarna afgieten.
-
Doe de uitgelekte kikkererwten en de gekookte pastinaakblokjes in een maatbeker en voeg 1 dl olijfolie en de komijn toe. Mix met de staafmixer tot een gladde puree. Kruid de dipsaus met peper en zout.
-
Het deeg heeft genoeg gerust. Tijd om stokjes te rollen. Je hulpkok mag alvast de oven voorverwarmen op 180 °C.
-
Bestrooi je werkblad met een beetje bloem. Neem het deeg uit de mengkom en leg het op je werkblad. Rol het uit met een deegrol.
-
Snij het in lange repen van ± 1/2 cm breed. Rol elke reep met je handen uit tot een stokje. Leg alle stokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de stokjes met het losgeklopte ei.
-
Je hulpkok mag ze nu ± 10 min. in de voorverwarmde oven zetten. Laat de stokjes afkoelen voor je ze serveert met je dipsaus.