Krokante visbeignets met huisgemaakte tartaarsaus

Krokante visbeignets met huisgemaakte tartaarsaus

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 8.9 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in reepjes en kruid met peper.

  3. Maak de tartaarsaus: kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Pel ze en prak fijn met een vork. Hak de augurken en de kappertjes fijn.

  4. Trek de blaadjes van de takjes dragon en van 2 takjes platte peterselie. Snipper samen met het bieslook fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper het halve plantje platte peterselie fijn en meng onder de panko in een kommetje.

  7. Bereiding:
  8. Doe de bloem in een kommetje en klop 1 ei los in een ander kommetje.

  9. Haal de stukjes vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.

  10. Bak de visbeignets 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de beignets op een groot bord met een schaaltje tartaarsaus in het midden.

Tip

- Vervang de panko door gewoon paneermeel. Meng er dan ook fijngesnipperde peterselie onder. - Voor een lichtere saus vervangt u de helft van de mayonaise door yoghurt. - Serveer deze beignets als voorgerecht met een beetje tuinkers erbij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in reepjes en kruid met peper.

  3. Maak de tartaarsaus: kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Pel ze en prak fijn met een vork. Hak de augurken en de kappertjes fijn.

  4. Trek de blaadjes van de takjes dragon en van 2 takjes platte peterselie. Snipper samen met het bieslook fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper het halve plantje platte peterselie fijn en meng onder de panko in een kommetje.

  7. Bereiding:
  8. Doe de bloem in een kommetje en klop 1 ei los in een ander kommetje.

  9. Haal de stukjes vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.

  10. Bak de visbeignets 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de beignets op een groot bord met een schaaltje tartaarsaus in het midden.

Tip

- Vervang de panko door gewoon paneermeel. Meng er dan ook fijngesnipperde peterselie onder. - Voor een lichtere saus vervangt u de helft van de mayonaise door yoghurt. - Serveer deze beignets als voorgerecht met een beetje tuinkers erbij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 8.9 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal