- Bewaar
- Bewaar
Krokante visbeignets met huisgemaakte tartaarsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in reepjes en kruid met peper.
-
Maak de tartaarsaus: kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Pel ze en prak fijn met een vork. Hak de augurken en de kappertjes fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes dragon en van 2 takjes platte peterselie. Snipper samen met het bieslook fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.
-
Snipper het halve plantje platte peterselie fijn en meng onder de panko in een kommetje.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een kommetje en klop 1 ei los in een ander kommetje.
-
Haal de stukjes vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
-
Bak de visbeignets 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de beignets op een groot bord met een schaaltje tartaarsaus in het midden.
- Vervang de panko door gewoon paneermeel. Meng er dan ook fijngesnipperde peterselie onder. - Voor een lichtere saus vervangt u de helft van de mayonaise door yoghurt. - Serveer deze beignets als voorgerecht met een beetje tuinkers erbij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de visfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in reepjes en kruid met peper.
-
Maak de tartaarsaus: kook 2 eieren 10 min. hard in kokend water. Pel ze en prak fijn met een vork. Hak de augurken en de kappertjes fijn.
-
Trek de blaadjes van de takjes dragon en van 2 takjes platte peterselie. Snipper samen met het bieslook fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.
-
Snipper het halve plantje platte peterselie fijn en meng onder de panko in een kommetje.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een kommetje en klop 1 ei los in een ander kommetje.
-
Haal de stukjes vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
-
Bak de visbeignets 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer de beignets op een groot bord met een schaaltje tartaarsaus in het midden.
- Vervang de panko door gewoon paneermeel. Meng er dan ook fijngesnipperde peterselie onder. - Voor een lichtere saus vervangt u de helft van de mayonaise door yoghurt. - Serveer deze beignets als voorgerecht met een beetje tuinkers erbij.