- Bewaar

- Bewaar
Krokante visreepjes met verse tartaarsaus en frietjes
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in frieten van 1 cm dik. Spoel de frietjes niet, zo blijft het zetmeel rond de aardappelen.
-
Kook 1 ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water. Pel en prak fijn.
-
Snipper het bieslook en de dragon fijn. Snipper de sjalot fijn. Snij de radijzen en de tomaatjes in plakjes. Snij 1 eetl. augurken in kleine stukjes. Laat de kappertjes uitlekken.
-
Hou 8 grote blaadjes van de Romeinse slaharten apart en snij de rest fijn.
-
Leg een portie frietjes in het frituurmandje en zorg dat ze volledig onderstaan. Bak 3 à 4 min. op 160 °C. (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren). Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Scheid van 2 eieren de eiwitten van de eigelen. Klop de eiwitten los in een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Snij de pladijs in lange repen. Haal de pladijsreepjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door de panko.
-
Maak de tartaarsaus: klop de eidooiers samen met de mosterd en de azijn los met de klopper. Voeg nu al kloppend de olie toe en klop tot een mooie mayonaise. Meng er alle kruiden, de kappertjes, de fijngesneden augurken, de sjalot, de tabasco en de worcestersaus onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de tomaatjes met de radijzen en de fijngesneden sla en verdeel over de blaadjes Romeinse sla.
-
Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180 °C en bak de frietjes goudbruin. Bak vervolgens de visreepjes 2 min. in de olie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg telkens 2 blaadjes Romeinse sla in 4 diepe borden en leg er de visreepjes op. Werk af met de tartaarsaus, de plakjes augurk en bestrooi met het geplette ei. Serveer met de frietjes.
Geen tijd om visreepjes te maken, ga dan voor onze kant-en-klare kibbeling in de plaats!
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in frieten van 1 cm dik. Spoel de frietjes niet, zo blijft het zetmeel rond de aardappelen.
-
Kook 1 ei 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water. Pel en prak fijn.
-
Snipper het bieslook en de dragon fijn. Snipper de sjalot fijn. Snij de radijzen en de tomaatjes in plakjes. Snij 1 eetl. augurken in kleine stukjes. Laat de kappertjes uitlekken.
-
Hou 8 grote blaadjes van de Romeinse slaharten apart en snij de rest fijn.
-
Leg een portie frietjes in het frituurmandje en zorg dat ze volledig onderstaan. Bak 3 à 4 min. op 160 °C. (zo garen ze vanbinnen zonder te kleuren). Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Scheid van 2 eieren de eiwitten van de eigelen. Klop de eiwitten los in een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Snij de pladijs in lange repen. Haal de pladijsreepjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tenslotte door de panko.
-
Maak de tartaarsaus: klop de eidooiers samen met de mosterd en de azijn los met de klopper. Voeg nu al kloppend de olie toe en klop tot een mooie mayonaise. Meng er alle kruiden, de kappertjes, de fijngesneden augurken, de sjalot, de tabasco en de worcestersaus onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de tomaatjes met de radijzen en de fijngesneden sla en verdeel over de blaadjes Romeinse sla.
-
Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180 °C en bak de frietjes goudbruin. Bak vervolgens de visreepjes 2 min. in de olie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Leg telkens 2 blaadjes Romeinse sla in 4 diepe borden en leg er de visreepjes op. Werk af met de tartaarsaus, de plakjes augurk en bestrooi met het geplette ei. Serveer met de frietjes.
Geen tijd om visreepjes te maken, ga dan voor onze kant-en-klare kibbeling in de plaats!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Côtes de Béziers