Kruidig tomatentaartje met fris courgettislaatje
Kruidig tomatentaartje met fris courgettislaatje

Kruidig tomatentaartje met fris courgettislaatje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 10.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 20.6 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp 50 g parmezaan heel fijn. Snij met een dunschiller schilfers van 20 g parmezaan. Snij elk mozzarellabolletje in 8 kleine stukjes.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes.

  6. Snij de toma'muses in kwartjes. Snij de andere kerstomaten in 2.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm, de oregano en de rozemarijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking). Snipper de kruiden fijn.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke rondjes ter grootte van 4 kleine taartvormpjes. Schik ze in de taartvormpjes en druk de randen een beetje aan. Bedek met bakpapier en bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de oven.

  12. Meng intussen de ricotta met de helft van de fijngesnipperde verse kruiden, zwarte peper en zout.

  13. Haal de taartbodems uit de oven en vul met de gekruide ricotta. Schik er de verse kerstomaten op (met het snijvlak naar beneden) en enkele stukjes halfgedroogde tomaten. Zet 30 min. in de oven. Controleer regelmatig of de tomaten niet zwart kleuren.

  14. Meng intussen de courgetteslierten met de citroenzeste, de rest van de fijngesnipperde verse kruiden en de halfgedroogde tomaten, de geraspte parmezaan en de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er de rucola net voor het serveren onder.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk taartje af met 8 stukjes mozzarella, takjes verse tijm, oregano en rozemarijn en blaadjes basilicum. Werk het courgettislaatje af met de parmezaanschilfers, wat verse tijm en de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp 50 g parmezaan heel fijn. Snij met een dunschiller schilfers van 20 g parmezaan. Snij elk mozzarellabolletje in 8 kleine stukjes.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes.

  6. Snij de toma'muses in kwartjes. Snij de andere kerstomaten in 2.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm, de oregano en de rozemarijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking). Snipper de kruiden fijn.

  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke rondjes ter grootte van 4 kleine taartvormpjes. Schik ze in de taartvormpjes en druk de randen een beetje aan. Bedek met bakpapier en bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de oven.

  12. Meng intussen de ricotta met de helft van de fijngesnipperde verse kruiden, zwarte peper en zout.

  13. Haal de taartbodems uit de oven en vul met de gekruide ricotta. Schik er de verse kerstomaten op (met het snijvlak naar beneden) en enkele stukjes halfgedroogde tomaten. Zet 30 min. in de oven. Controleer regelmatig of de tomaten niet zwart kleuren.

  14. Meng intussen de courgetteslierten met de citroenzeste, de rest van de fijngesnipperde verse kruiden en de halfgedroogde tomaten, de geraspte parmezaan en de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er de rucola net voor het serveren onder.

  15. Afwerking:
  16. Werk elk taartje af met 8 stukjes mozzarella, takjes verse tijm, oregano en rozemarijn en blaadjes basilicum. Werk het courgettislaatje af met de parmezaanschilfers, wat verse tijm en de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 31.8 g
Suiker 10.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 20.6 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore `16 Mois' Michele Chiarlo - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal