- Bewaar

- Bewaar
Kruidige côte à l'os met groene asperges en amandelpesto
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2 brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem.
-
Rasp de pecorino.
-
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Hou de kleinste blaadjes apart voor de afwerking.
-
Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Strijk het vlees in met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en een beetje zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster en bak 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Gril intussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een beetje Himalayazout.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2 brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem.
-
Rasp de pecorino.
-
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Hou de kleinste blaadjes apart voor de afwerking.
-
Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Strijk het vlees in met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en een beetje zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster en bak 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Gril intussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een beetje Himalayazout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors