Kruidige rijstsalade met abrikoos
Kruidige rijstsalade met abrikoos

Kruidige rijstsalade met abrikoos

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Hak de noten grof.

  4. Snij de zachte abrikozen in fijne reepjes.

  5. Pluk de blaadjes van de plantjes munt en basilicum. Snipper fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  8. Meng de rijst met de olijfolie, de fijngesnipperde kruiden, de reepjes abrikoos en de gehakte noten. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Deze salade kan u makkelijk vooraf klaarmaken en afgedekt bewaren in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Hak de noten grof.

  4. Snij de zachte abrikozen in fijne reepjes.

  5. Pluk de blaadjes van de plantjes munt en basilicum. Snipper fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  8. Meng de rijst met de olijfolie, de fijngesnipperde kruiden, de reepjes abrikoos en de gehakte noten. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Deze salade kan u makkelijk vooraf klaarmaken en afgedekt bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal