- Bewaar

- Bewaar
Kruidige rijstschotel met falafel
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de prei in ringen, de groenekool in reepjes en de wortelen in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn (laat de zaadjes zitten als je graag pikant eet). Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verdeel de diepgevroren falafels over een bakplaat en bak 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Los intussen het bouillonblokje op in het hete water.
-
Verhit voor de pikante saus de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de ui, de gember, het knoflook en de chilipeper in. Bestrooi met het komijnpoeder en de kurkuma en laat nog 1 min. bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een wokpan en roerbak de prei, de groenekool en de wortelen 6 min. Meng er de rijst en pikante saus onder en laat nog even opwarmen. Serveer met de falafels.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de prei in ringen, de groenekool in reepjes en de wortelen in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn (laat de zaadjes zitten als je graag pikant eet). Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verdeel de diepgevroren falafels over een bakplaat en bak 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Los intussen het bouillonblokje op in het hete water.
-
Verhit voor de pikante saus de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de ui, de gember, het knoflook en de chilipeper in. Bestrooi met het komijnpoeder en de kurkuma en laat nog 1 min. bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een wokpan en roerbak de prei, de groenekool en de wortelen 6 min. Meng er de rijst en pikante saus onder en laat nog even opwarmen. Serveer met de falafels.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc