Kruidige rijstschotel met falafel
Kruidige rijstschotel met falafel

Kruidige rijstschotel met falafel

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2155 kj
Energie 515 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 12.1 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 15.2 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de prei in ringen, de groenekool in reepjes en de wortelen in blokjes.

  4. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn (laat de zaadjes zitten als je graag pikant eet). Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.

  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verdeel de diepgevroren falafels over een bakplaat en bak 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Los intussen het bouillonblokje op in het hete water.

  8. Verhit voor de pikante saus de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de ui, de gember, het knoflook en de chilipeper in. Bestrooi met het komijnpoeder en de kurkuma en laat nog 1 min. bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een wokpan en roerbak de prei, de groenekool en de wortelen 6 min. Meng er de rijst en pikante saus onder en laat nog even opwarmen. Serveer met de falafels.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de prei in ringen, de groenekool in reepjes en de wortelen in blokjes.

  4. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn (laat de zaadjes zitten als je graag pikant eet). Snipper het knoflook en de ui fijn. Rasp de gember.

  5. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verdeel de diepgevroren falafels over een bakplaat en bak 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Los intussen het bouillonblokje op in het hete water.

  8. Verhit voor de pikante saus de helft van de olijfolie in een pan en stoof er de ui, de gember, het knoflook en de chilipeper in. Bestrooi met het komijnpoeder en de kurkuma en laat nog 1 min. bakken. Voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een wokpan en roerbak de prei, de groenekool en de wortelen 6 min. Meng er de rijst en pikante saus onder en laat nog even opwarmen. Serveer met de falafels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2155 kj
Energie 515 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 71.1 g
Suiker 12.1 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 15.2 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal