- Bewaar
- Bewaar
Lamsbrochette met verse artisjoksalade en pikante provolone
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Bellevue Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Pers de citroenen. Laat de kappertjes uitlekken. Rasp de provolone fijn. Snij de gemarineerde artisjokharten in 4. Snij het teentje knoflook fijn.
-
Snij de steel van de verse artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met citroensap. Kook de artisjokken 20 min. in water met de rest van het citroensap. Haal uit het water en laat uitlekken. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt. Verwijder het hooi van de artisjokbodems en snij het hart en de bodem in plakjes.
-
Snij intussen de krieltjes in de lengte in 2 en kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het knoflook samen met de kappertjes 2 min. Voeg de plakjes verse artisjok toe en bak 2 min. Kruid met peper en zout. Voeg de krieltjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Roer regelmatig om.
-
Schep alles in een serveerschaal. Meng er de gemarineerde artisjokharten en de rucola onder. Voeg 2 eetl. olie uit de verpakking van de gemarineerde artisjokharten toe. Meng goed onder elkaar en werk af met de provolone.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (5 min.)
-
Bak de lamsbrochettes ± 3 min. aan elke kant op een warme barbecue (ze worden rosé gegeten).
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Bellevue Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Pers de citroenen. Laat de kappertjes uitlekken. Rasp de provolone fijn. Snij de gemarineerde artisjokharten in 4. Snij het teentje knoflook fijn.
-
Snij de steel van de verse artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met citroensap. Kook de artisjokken 20 min. in water met de rest van het citroensap. Haal uit het water en laat uitlekken. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt. Verwijder het hooi van de artisjokbodems en snij het hart en de bodem in plakjes.
-
Snij intussen de krieltjes in de lengte in 2 en kook ze 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het knoflook samen met de kappertjes 2 min. Voeg de plakjes verse artisjok toe en bak 2 min. Kruid met peper en zout. Voeg de krieltjes toe en laat nog 3 min. verder bakken. Roer regelmatig om.
-
Schep alles in een serveerschaal. Meng er de gemarineerde artisjokharten en de rucola onder. Voeg 2 eetl. olie uit de verpakking van de gemarineerde artisjokharten toe. Meng goed onder elkaar en werk af met de provolone.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (5 min.)
-
Bak de lamsbrochettes ± 3 min. aan elke kant op een warme barbecue (ze worden rosé gegeten).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Château Bellevue Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru