- Bewaar

- Bewaar
Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla in reepjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Verkruimel de feta.
-
Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knoflook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.
-
Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.
-
Snij de ijsbergsla in reepjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Verkruimel de feta.
-
Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knoflook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.
-
Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland