Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus
Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  3. Snij de ijsbergsla in reepjes.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knoflook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.

  11. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  3. Snij de ijsbergsla in reepjes.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knoflook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.

  11. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 39.8 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Wijn Nemea Réserve - Tsantali - Griekenland

Bekijk het recept digitaal