- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met gekaramelliseerd witloof en pompoensaus
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snipper fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de stukken ui glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Mix fijn en voeg de room en de parmezaan toe. Kruid met peper.
-
Bak ondertussen het gehakt gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 5 min. Bestrooi met de suiker en laat licht karamelliseren. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel wat pompoensaus over een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen (leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen). Bedek met een laagje gehakt en een laagje witloof. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ui in grove stukken.
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukken.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snipper fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de stukken ui glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Mix fijn en voeg de room en de parmezaan toe. Kruid met peper.
-
Bak ondertussen het gehakt gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof het witloof ± 5 min. Bestrooi met de suiker en laat licht karamelliseren. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel wat pompoensaus over een ovenschaal en bedek met enkele lasagnevellen (leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen). Bedek met een laagje gehakt en een laagje witloof. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië