Lekkere kaascakejes
Lekkere kaascakejes

Lekkere kaascakejes

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 9.7 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 9.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de korst en snij in stukjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak tot de ui glazig is. Giet het overtollige vocht weg.

  6. Klop de eieren los. Voeg de bloem, het bakpoeder, de melk en de olijfolie toe.

  7. Meng tot u een homogeen deeg krijgt.

  8. Meng de ui, het spek en de kaasblokjes onder het deeg en breng op smaak met het kruidentuiltje en peper.

  9. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestrooide bakplaat en zet 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de korst en snij in stukjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak tot de ui glazig is. Giet het overtollige vocht weg.

  6. Klop de eieren los. Voeg de bloem, het bakpoeder, de melk en de olijfolie toe.

  7. Meng tot u een homogeen deeg krijgt.

  8. Meng de ui, het spek en de kaasblokjes onder het deeg en breng op smaak met het kruidentuiltje en peper.

  9. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestrooide bakplaat en zet 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 9.7 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 9.5 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal