- Bewaar

- Bewaar
Loempia's met kip en frambozendipje
Onze drankensuggesties
Bier Hopus (Sterk blond bier)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Maak het frambozendipje: meng het appelsap met de gember, de frambozen en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
Prak de frambozen fijn met een vork. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Laat afkoelen.
-
Wie geen pitjes wenst, kan het dipje nog zeven.
-
Snij de kip in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippenreepjes ± 5 min. gaar.
-
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.
-
Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot het vocht is ingekookt.
-
Verdeel de kip en de groentjes over het brickdeeg.
-
Rol ze tot kleine loempia's. Maak het uiteinde een beetje vochtig zodat de loempia dicht blijft.
-
Bak de loempia's gedurende 3 min. in de friteuse op 175 °C, of doe ze in een braadpan met wat olijfolie en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer samen met de dipsaus als hapje. Of op een bord met een gemengd slaatje en dipsausje als voorgerecht.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus (Sterk blond bier)
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Maak het frambozendipje: meng het appelsap met de gember, de frambozen en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
Prak de frambozen fijn met een vork. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Laat afkoelen.
-
Wie geen pitjes wenst, kan het dipje nog zeven.
-
Snij de kip in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippenreepjes ± 5 min. gaar.
-
Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.
-
Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot het vocht is ingekookt.
-
Verdeel de kip en de groentjes over het brickdeeg.
-
Rol ze tot kleine loempia's. Maak het uiteinde een beetje vochtig zodat de loempia dicht blijft.
-
Bak de loempia's gedurende 3 min. in de friteuse op 175 °C, of doe ze in een braadpan met wat olijfolie en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Serveer samen met de dipsaus als hapje. Of op een bord met een gemengd slaatje en dipsausje als voorgerecht.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus (Sterk blond bier)