Loempia's met kip en frambozendipje
Loempia's met kip en frambozendipje

Loempia's met kip en frambozendipje

10 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snipper fijn.

  3. Maak het frambozendipje: meng het appelsap met de gember, de frambozen en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  4. Prak de frambozen fijn met een vork. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Laat afkoelen.

  5. Wie geen pitjes wenst, kan het dipje nog zeven.

  6. Snij de kip in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippenreepjes ± 5 min. gaar.

  9. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.

  10. Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot het vocht is ingekookt.

  11. Verdeel de kip en de groentjes over het brickdeeg.

  12. Rol ze tot kleine loempia's. Maak het uiteinde een beetje vochtig zodat de loempia dicht blijft.

  13. Bak de loempia's gedurende 3 min. in de friteuse op 175 °C, of doe ze in een braadpan met wat olijfolie en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Serveer samen met de dipsaus als hapje. Of op een bord met een gemengd slaatje en dipsausje als voorgerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snipper fijn.

  3. Maak het frambozendipje: meng het appelsap met de gember, de frambozen en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  4. Prak de frambozen fijn met een vork. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Laat afkoelen.

  5. Wie geen pitjes wenst, kan het dipje nog zeven.

  6. Snij de kip in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippenreepjes ± 5 min. gaar.

  9. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en kruid naar smaak met oregano, peper en zout.

  10. Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot het vocht is ingekookt.

  11. Verdeel de kip en de groentjes over het brickdeeg.

  12. Rol ze tot kleine loempia's. Maak het uiteinde een beetje vochtig zodat de loempia dicht blijft.

  13. Bak de loempia's gedurende 3 min. in de friteuse op 175 °C, of doe ze in een braadpan met wat olijfolie en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Serveer samen met de dipsaus als hapje. Of op een bord met een gemengd slaatje en dipsausje als voorgerecht.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus (Sterk blond bier)

Bekijk het recept digitaal