Mango-avocadotaart
Mango-avocadotaart

Mango-avocadotaart

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 26.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Laat de dadels 25 min. weken in koud water. Haal ze eruit en snij in hele kleine stukjes.

  4. Rasp intussen de schil van de limoenen en pers ze.

  5. Snij het vruchtvlees van de mango's in stukken.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.

  7. Rasp de witte chocolade heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Mix de dadels met het kokospoeder, het hennepzaad en 10 eetl. water in de blender (of met de staafmixer).

  10. Leg een vel bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Bestrijk met het dadeldeeg. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.

  11. Mix de mango met de avocadoblokjes, de limoenzeste, het limoensap, de kokosolie, de ahornsiroop, de vanillezaadjes en een snuifje zout tot een glad geheel in de blender (of met de staafmixer). Meng er de chiazaadjes onder.

  12. Giet in de taartvorm en zet minstens 6 u. afgedekt in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk de taart langs de rand af met de kokosschilfers, de granaatappelpitjes en de muntblaadjes. Bestrooi met de geraspte chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Laat de dadels 25 min. weken in koud water. Haal ze eruit en snij in hele kleine stukjes.

  4. Rasp intussen de schil van de limoenen en pers ze.

  5. Snij het vruchtvlees van de mango's in stukken.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje.

  7. Rasp de witte chocolade heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Mix de dadels met het kokospoeder, het hennepzaad en 10 eetl. water in de blender (of met de staafmixer).

  10. Leg een vel bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm). Bestrijk met het dadeldeeg. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.

  11. Mix de mango met de avocadoblokjes, de limoenzeste, het limoensap, de kokosolie, de ahornsiroop, de vanillezaadjes en een snuifje zout tot een glad geheel in de blender (of met de staafmixer). Meng er de chiazaadjes onder.

  12. Giet in de taartvorm en zet minstens 6 u. afgedekt in de koelkast.

  13. Afwerking:
  14. Werk de taart langs de rand af met de kokosschilfers, de granaatappelpitjes en de muntblaadjes. Bestrooi met de geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 28.6 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 26.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal