Marokkaanse tajine met kalfsvlees en bulgur
Marokkaanse tajine met kalfsvlees en bulgur

Marokkaanse tajine met kalfsvlees en bulgur

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 18.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en vervolgens in 2 of 3.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de boter en de olijfolie in een tajine (of kookpot met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de kalfsblanquette toe en bak ± 5 min. goudbruin. Voeg de tahin en de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.

  10. Voeg de wortelen toe en overgiet met water tot het vlees onder staat. Laat ± 30 min. zachtjes afgedekt koken, roer af en toe.

  11. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Voeg na 30 min. de olijven, de courgette, de citroenpartjes, de gedroogde pruimen en het oranjebloesemwater toe aan de kalfsblanquette en laat nog 20 min. zachtjes koken tot het vlees mals is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de bulgur met het kalfsvlees en de groenten. Werk af met de koriander en de amandelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en vervolgens in 2 of 3.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de boter en de olijfolie in een tajine (of kookpot met dikke bodem) en stoof de ui glazig. Voeg de kalfsblanquette toe en bak ± 5 min. goudbruin. Voeg de tahin en de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.

  10. Voeg de wortelen toe en overgiet met water tot het vlees onder staat. Laat ± 30 min. zachtjes afgedekt koken, roer af en toe.

  11. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Voeg na 30 min. de olijven, de courgette, de citroenpartjes, de gedroogde pruimen en het oranjebloesemwater toe aan de kalfsblanquette en laat nog 20 min. zachtjes koken tot het vlees mals is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de bulgur met het kalfsvlees en de groenten. Werk af met de koriander en de amandelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 18.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Domaine de Sahari rosé A.O.G. Guerrouane Marokko

Bekijk het recept digitaal