- Bewaar

- Bewaar
Mediterrane tortilla
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm) en roerbak de fijngesnipperde ui en het knoflook enkele minuten.
-
Voeg de aardappelschijfjes en de diepgevroren groentemix toe. Zet het vuur heel zacht en laat 30 min. afgedekt garen.
-
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom en kruid met flink wat peper en zout.
-
Meng de gebakken aardappelen en groenten onder het eiermengsel.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en giet er het eiermengsel in. Laat 20 min. stollen op een heel zacht vuur. Maak de tortilla regelmatig los aan de randen met een spatel.
-
Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om, schuif de tortilla daarna weer in de pan). Laat nog enkele minuten garen.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in stukken en serveer als lunch met een frisse salade en een stukje brood. Of neem mee op een picknick.
Snij de tortilla in kleine stukjes en serveer als aperitiefhapje. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12 maanden Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Voeg na 10 min. 100 g mediterrane groentemix (diepvries) toe. 3 Klop intussen 1 ei los in een kommetje. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en giet er het losgeklopte ei in. Bak tot een roerei. 4 Prak het roerei, de stukjes aardappel en de groenten fijn.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm) en roerbak de fijngesnipperde ui en het knoflook enkele minuten.
-
Voeg de aardappelschijfjes en de diepgevroren groentemix toe. Zet het vuur heel zacht en laat 30 min. afgedekt garen.
-
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom en kruid met flink wat peper en zout.
-
Meng de gebakken aardappelen en groenten onder het eiermengsel.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en giet er het eiermengsel in. Laat 20 min. stollen op een heel zacht vuur. Maak de tortilla regelmatig los aan de randen met een spatel.
-
Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om, schuif de tortilla daarna weer in de pan). Laat nog enkele minuten garen.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in stukken en serveer als lunch met een frisse salade en een stukje brood. Of neem mee op een picknick.
Snij de tortilla in kleine stukjes en serveer als aperitiefhapje. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12 maanden Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Voeg na 10 min. 100 g mediterrane groentemix (diepvries) toe. 3 Klop intussen 1 ei los in een kommetje. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en giet er het losgeklopte ei in. Bak tot een roerei. 4 Prak het roerei, de stukjes aardappel en de groenten fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika