Meloenmocktail
Meloenmocktail

Meloenmocktail

30 min.
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij 1 schijf van de watermeloen (1 cm dikte, voor de afwerking), schil de rest van de watermeloen en snij in grove stukken.

  4. Snij de schijf watermeloen in 6 partjes.

  5. Schil de cavaillon en verwijder de pitjes, snij eveneens in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de watermeloen in de blender en mix fijn. Zeef het sap en vang het op, giet in een hoge beker en plaats afgedekt in de koelkast.

  8. Doe de cavaillon in de blender en mix fijn.

  9. Giet vervolgens in een steelpan en voeg het citroensap en de suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 1 min. zachtjes doorkoken, blijf wel de hele tijd roeren.

  10. Haal van het vuur en giet door een zeefje, laat afgedekt afkoelen in de koelkast.

  11. Giet het afgekoelde meloen-citroensap in 6 longdrinks, telkens tot het glas voor 1/3 gevuld is.

  12. Vul met ijsblokjes, giet er vervolgens tot 2/3 van het glas het watermeloensap over en top af met bruisend water.

  13. Plaats een partje watermeloen op de rand van het glas en serveer met een rietje.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij 1 schijf van de watermeloen (1 cm dikte, voor de afwerking), schil de rest van de watermeloen en snij in grove stukken.

  4. Snij de schijf watermeloen in 6 partjes.

  5. Schil de cavaillon en verwijder de pitjes, snij eveneens in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de watermeloen in de blender en mix fijn. Zeef het sap en vang het op, giet in een hoge beker en plaats afgedekt in de koelkast.

  8. Doe de cavaillon in de blender en mix fijn.

  9. Giet vervolgens in een steelpan en voeg het citroensap en de suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 1 min. zachtjes doorkoken, blijf wel de hele tijd roeren.

  10. Haal van het vuur en giet door een zeefje, laat afgedekt afkoelen in de koelkast.

  11. Giet het afgekoelde meloen-citroensap in 6 longdrinks, telkens tot het glas voor 1/3 gevuld is.

  12. Vul met ijsblokjes, giet er vervolgens tot 2/3 van het glas het watermeloensap over en top af met bruisend water.

  13. Plaats een partje watermeloen op de rand van het glas en serveer met een rietje.

Bekijk het recept digitaal