- Bewaar

- Bewaar
Meloenmocktail
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5min)
-
Snij 1 schijf van de watermeloen (1 cm dikte, voor de afwerking), schil de rest van de watermeloen en snij in grove stukken.
-
Snij de schijf watermeloen in 6 partjes.
-
Schil de cavaillon en verwijder de pitjes, snij eveneens in stukken.
-
Bereiding:
-
Doe de watermeloen in de blender en mix fijn. Zeef het sap en vang het op, giet in een hoge beker en plaats afgedekt in de koelkast.
-
Doe de cavaillon in de blender en mix fijn.
-
Giet vervolgens in een steelpan en voeg het citroensap en de suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 1 min. zachtjes doorkoken, blijf wel de hele tijd roeren.
-
Haal van het vuur en giet door een zeefje, laat afgedekt afkoelen in de koelkast.
-
Giet het afgekoelde meloen-citroensap in 6 longdrinks, telkens tot het glas voor 1/3 gevuld is.
-
Vul met ijsblokjes, giet er vervolgens tot 2/3 van het glas het watermeloensap over en top af met bruisend water.
-
Plaats een partje watermeloen op de rand van het glas en serveer met een rietje.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5min)
-
Snij 1 schijf van de watermeloen (1 cm dikte, voor de afwerking), schil de rest van de watermeloen en snij in grove stukken.
-
Snij de schijf watermeloen in 6 partjes.
-
Schil de cavaillon en verwijder de pitjes, snij eveneens in stukken.
-
Bereiding:
-
Doe de watermeloen in de blender en mix fijn. Zeef het sap en vang het op, giet in een hoge beker en plaats afgedekt in de koelkast.
-
Doe de cavaillon in de blender en mix fijn.
-
Giet vervolgens in een steelpan en voeg het citroensap en de suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 1 min. zachtjes doorkoken, blijf wel de hele tijd roeren.
-
Haal van het vuur en giet door een zeefje, laat afgedekt afkoelen in de koelkast.
-
Giet het afgekoelde meloen-citroensap in 6 longdrinks, telkens tot het glas voor 1/3 gevuld is.
-
Vul met ijsblokjes, giet er vervolgens tot 2/3 van het glas het watermeloensap over en top af met bruisend water.
-
Plaats een partje watermeloen op de rand van het glas en serveer met een rietje.