- Bewaar

- Bewaar
Mergueztaart met pittige groenten en puree
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadrupel Donker abdijbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(60min)
-
Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Duw het vlees uit de merguez.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het merguezgehakt 3 min. Maak los met een vork. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en voeg de spekblokjes, de ui, het knoflook, de wortelen en de bloem toe. Laat 5 min. stoven. Overgiet met de tomatenstukjes en 1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de cayennepeper. Breng aan de kook en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Meng er op het einde de peterselie onder.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een springvorm (Ø 20 à 24 cm). Duw het goed tegen de rand en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel de merguez over het bladerdeeg, giet er de groentesaus over en schep er de aardappelpuree op. Strijk open met een vork.
-
Bak de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, maak de springvorm los en laat 10 min. rusten.
-
Snipper intussen het bieslook fijn.
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de mosterd en de azijn en kruid met peper en zout. Meng vlak voor het serveren onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de taart met het bieslook. Snij in stukken en serveer met de salade.
Maak dit gerecht de dag voordien volledig ovenklaar en zet op het moment zelf ± 50 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadrupel Donker abdijbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(60min)
-
Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Duw het vlees uit de merguez.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er de lichte room onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het merguezgehakt 3 min. Maak los met een vork. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en voeg de spekblokjes, de ui, het knoflook, de wortelen en de bloem toe. Laat 5 min. stoven. Overgiet met de tomatenstukjes en 1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Voeg de diepgevroren erwten toe en kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de cayennepeper. Breng aan de kook en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Meng er op het einde de peterselie onder.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een springvorm (Ø 20 à 24 cm). Duw het goed tegen de rand en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel de merguez over het bladerdeeg, giet er de groentesaus over en schep er de aardappelpuree op. Strijk open met een vork.
-
Bak de taart ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, maak de springvorm los en laat 10 min. rusten.
-
Snipper intussen het bieslook fijn.
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de mosterd en de azijn en kruid met peper en zout. Meng vlak voor het serveren onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de taart met het bieslook. Snij in stukken en serveer met de salade.
Maak dit gerecht de dag voordien volledig ovenklaar en zet op het moment zelf ± 50 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadrupel Donker abdijbier Wijn Caves Saint-Pierre 'L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages