Meringuetorentjes met chocolademascarpone
Meringuetorentjes met chocolademascarpone

Meringuetorentjes met chocolademascarpone

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C.

  3. Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de suiker onder.

  4. Maak de meringues: lepel het stijfgeklopte eiwit in 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een inox ring om mooie, gelijke vormpjes te krijgen.

  5. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Hak intussen de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Klop de room stijf en meng er de mascarpone onder. Hou enkele eetlepels gesmolten chocolade apart voor de afwerking en roer de rest onder de mascarponeroom.

  9. Maak 4 meringuetorentjes: neem 1 meringue, bestrijk met een laagje chocolademascarpone en leg er nog een meringue op. Lepel er een beetje gesmolten chocolade over. Bestrooi lichtjes met de fijngehakte pistachenoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C.

  3. Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de suiker onder.

  4. Maak de meringues: lepel het stijfgeklopte eiwit in 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een inox ring om mooie, gelijke vormpjes te krijgen.

  5. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Hak intussen de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Klop de room stijf en meng er de mascarpone onder. Hou enkele eetlepels gesmolten chocolade apart voor de afwerking en roer de rest onder de mascarponeroom.

  9. Maak 4 meringuetorentjes: neem 1 meringue, bestrijk met een laagje chocolademascarpone en leg er nog een meringue op. Lepel er een beetje gesmolten chocolade over. Bestrooi lichtjes met de fijngehakte pistachenoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal