- Bewaar
- Bewaar
Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Spoel de rode kidneybonen en de maïs onder stromend water. Laat uitlekken.
-
Borstel de portobello 's schoon. Verwijder de steeltjes en snij ze in plakjes. Laat de hoedjes heel.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de rode ui 2 min.
-
Voeg de paprika's en de portobellosteeltjes toe. Roerbak nog 2 à 3 min.
-
Overgiet met de fajitasaus en laat ± 10 min. sudderen. Doe er de maïs en de kidneybonen 5 min. voor het einde van de kooktijd bij. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de portobellohoedjes 2 à 3 min. met de binnenkant naar boven, tot ze een mooi grillpatroon hebben. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kippenburgers 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Leg ze op een andere bakplaat met bakpapier.
-
Zet de portobello's en de kippenburgers min. in de voorverwarmde oven, samen met de keizerbroodjes. Draai na 5 min. de portobello's om en bestrooi ze met sesamzaad. Neem na min. de broodjes uit de oven en laat afkoelen.
-
Snij de broodjes open en leg op elke helft een kippenburger en een sneetje cheddar.
-
Lepel er wat Mexicaanse saus over en werk af met een portobello, met de bolle kant naar boven.
Zin in nog meer Mexicaanse sfeer? Voeg dan avocadoreepjes toe aan uw burger of serveer met guacamole.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
-
Spoel de rode kidneybonen en de maïs onder stromend water. Laat uitlekken.
-
Borstel de portobello 's schoon. Verwijder de steeltjes en snij ze in plakjes. Laat de hoedjes heel.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en de rode ui 2 min.
-
Voeg de paprika's en de portobellosteeltjes toe. Roerbak nog 2 à 3 min.
-
Overgiet met de fajitasaus en laat ± 10 min. sudderen. Doe er de maïs en de kidneybonen 5 min. voor het einde van de kooktijd bij. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de portobellohoedjes 2 à 3 min. met de binnenkant naar boven, tot ze een mooi grillpatroon hebben. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kippenburgers 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Leg ze op een andere bakplaat met bakpapier.
-
Zet de portobello's en de kippenburgers min. in de voorverwarmde oven, samen met de keizerbroodjes. Draai na 5 min. de portobello's om en bestrooi ze met sesamzaad. Neem na min. de broodjes uit de oven en laat afkoelen.
-
Snij de broodjes open en leg op elke helft een kippenburger en een sneetje cheddar.
-
Lepel er wat Mexicaanse saus over en werk af met een portobello, met de bolle kant naar boven.
Zin in nog meer Mexicaanse sfeer? Voeg dan avocadoreepjes toe aan uw burger of serveer met guacamole.