Mignonette met pepersaus en trio van geroosterde groenten
Mignonette met pepersaus en trio van geroosterde groenten

Mignonette met pepersaus en trio van geroosterde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in heel kleine roosjes van max. 1,5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de champignons doormidden.

  4. Hak de blaadjes peterselie grof (hou 4 takjes apart voor de afwerking).

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de champignons, de broccoli, de kerstomaten en het knoflook in een ovenschaal. Roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg de groenepeperbolletjes toe en besprenkel met 2 eetl. cognac. Schraap de braadresten los en overgiet met de gevogeltefond en de room. Laat inkoken op een hoog vuur tot de gewenste dikte. Roer er nog 1 eetl. cognac onder en kruid met peper en zout.

  12. Bak de diepgevroren rösti's in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine reepjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de pepersaus. Geef er 3 rösti's en de geroosterde groenten bij. Werk af met een takje peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de broccoli in heel kleine roosjes van max. 1,5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Snij intussen de champignons doormidden.

  4. Hak de blaadjes peterselie grof (hou 4 takjes apart voor de afwerking).

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de champignons, de broccoli, de kerstomaten en het knoflook in een ovenschaal. Roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg de groenepeperbolletjes toe en besprenkel met 2 eetl. cognac. Schraap de braadresten los en overgiet met de gevogeltefond en de room. Laat inkoken op een hoog vuur tot de gewenste dikte. Roer er nog 1 eetl. cognac onder en kruid met peper en zout.

  12. Bak de diepgevroren rösti's in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine reepjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de pepersaus. Geef er 3 rösti's en de geroosterde groenten bij. Werk af met een takje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal