- Bewaar

- Bewaar
Mignonette met pepersaus en trio van geroosterde groenten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes van max. 1,5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de champignons doormidden.
-
Hak de blaadjes peterselie grof (hou 4 takjes apart voor de afwerking).
-
Snipper de sjalot heel fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de champignons, de broccoli, de kerstomaten en het knoflook in een ovenschaal. Roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg de groenepeperbolletjes toe en besprenkel met 2 eetl. cognac. Schraap de braadresten los en overgiet met de gevogeltefond en de room. Laat inkoken op een hoog vuur tot de gewenste dikte. Roer er nog 1 eetl. cognac onder en kruid met peper en zout.
-
Bak de diepgevroren rösti's in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine reepjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de pepersaus. Geef er 3 rösti's en de geroosterde groenten bij. Werk af met een takje peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes van max. 1,5 cm. Kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de champignons doormidden.
-
Hak de blaadjes peterselie grof (hou 4 takjes apart voor de afwerking).
-
Snipper de sjalot heel fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de champignons, de broccoli, de kerstomaten en het knoflook in een ovenschaal. Roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mignonettes goudbruin aan beide kanten. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg de groenepeperbolletjes toe en besprenkel met 2 eetl. cognac. Schraap de braadresten los en overgiet met de gevogeltefond en de room. Laat inkoken op een hoog vuur tot de gewenste dikte. Roer er nog 1 eetl. cognac onder en kruid met peper en zout.
-
Bak de diepgevroren rösti's in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine reepjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de pepersaus. Geef er 3 rösti's en de geroosterde groenten bij. Werk af met een takje peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont