Millefeuille van rode biet met speculaascrumble en avocadocrème
Millefeuille van rode biet met speculaascrumble en avocadocrème

Millefeuille van rode biet met speculaascrumble en avocadocrème

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 9.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bieten (eventueel met een mandoline)in flinterdunne schijfjes.

  3. Knip de tuinkers los.

  4. Verkruimel de speculaaskoekjes en hak de pecannoten grof. Meng onder elkaar.

  5. Verwijder de pit uit de avocado en mix het vruchtvlees met de zure room tot een gladde massa. Doe in een spuitzak.

  6. Snij de geitenkaas in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Maak 4 torentjes: begin met een schijfje rode biet en leg er geitenkaas op. Wissel af tot alle ingrediënten op zijn.

  9. Strooi het noten-speculaasmengsel rond de torentjes en spuit er enkele toefjes avocadocrème langs. Kruid met peper en zout. Werk af met enkele plukjes tuinkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bieten (eventueel met een mandoline)in flinterdunne schijfjes.

  3. Knip de tuinkers los.

  4. Verkruimel de speculaaskoekjes en hak de pecannoten grof. Meng onder elkaar.

  5. Verwijder de pit uit de avocado en mix het vruchtvlees met de zure room tot een gladde massa. Doe in een spuitzak.

  6. Snij de geitenkaas in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Maak 4 torentjes: begin met een schijfje rode biet en leg er geitenkaas op. Wissel af tot alle ingrediënten op zijn.

  9. Strooi het noten-speculaasmengsel rond de torentjes en spuit er enkele toefjes avocadocrème langs. Kruid met peper en zout. Werk af met enkele plukjes tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 255 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 9.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 7.9 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal