Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur
Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur

Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 44 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde appelen in heel dunne partjes.

  4. Rasp de gember en meng onder de confituur.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Snij 4 kleine taartbodems (Ø 11 cm) uit het vel bladerdeeg. Vet 4 taartvormpjes in met 1 koffiel. boter en bestrooi met de bloem. Leg er de taartbodems in en verdeel er de appelpartjes in waaiervorm over.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een steelpannetje en lepel over de appeltjes. Bestrooi met de suiker.

  9. Bak de taartjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en bestrijk met de confituur. Laat een beetje afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer lauw of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde appelen in heel dunne partjes.

  4. Rasp de gember en meng onder de confituur.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Snij 4 kleine taartbodems (Ø 11 cm) uit het vel bladerdeeg. Vet 4 taartvormpjes in met 1 koffiel. boter en bestrooi met de bloem. Leg er de taartbodems in en verdeel er de appelpartjes in waaiervorm over.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een steelpannetje en lepel over de appeltjes. Bestrooi met de suiker.

  9. Bak de taartjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en bestrijk met de confituur. Laat een beetje afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer lauw of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 44 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal