- Bewaar

- Bewaar
Mini-appeltaartjes met gember-abrikozenconfituur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde appelen in heel dunne partjes.
-
Rasp de gember en meng onder de confituur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij 4 kleine taartbodems (Ø 11 cm) uit het vel bladerdeeg. Vet 4 taartvormpjes in met 1 koffiel. boter en bestrooi met de bloem. Leg er de taartbodems in en verdeel er de appelpartjes in waaiervorm over.
-
Smelt 1 eetl. boter in een steelpannetje en lepel over de appeltjes. Bestrooi met de suiker.
-
Bak de taartjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en bestrijk met de confituur. Laat een beetje afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde appelen in heel dunne partjes.
-
Rasp de gember en meng onder de confituur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij 4 kleine taartbodems (Ø 11 cm) uit het vel bladerdeeg. Vet 4 taartvormpjes in met 1 koffiel. boter en bestrooi met de bloem. Leg er de taartbodems in en verdeel er de appelpartjes in waaiervorm over.
-
Smelt 1 eetl. boter in een steelpannetje en lepel over de appeltjes. Bestrooi met de suiker.
-
Bak de taartjes 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en bestrijk met de confituur. Laat een beetje afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs.