Minibrochettes
Minibrochettes

Minibrochettes

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 48 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Prik op een cocktailprikker een stukje meloen, een kaas blokje Grimbergen en een gepelde druif. Strooi er wat paprikapoeder over.

Tip

TAPAS In Spanje behoren tapas echt tot de traditie. Ze worden vooral na het werk in de bars gegeten. De oorsprong van de tapas wordt nog betwist in Spanje. Volgens de Andalusiërs bedekten de barmannen de glazen met een snede brood om ze af te schermen voor vliegen ('tapa' betekent 'deksel'). Na een tijdje begon men allerhande ingrediënten op het brood te leggen om zo tot de eigenlijke tapas te komen zoals we ze vandaag kennen, voor een gezellige borrelavond of uitgebreid aperitief. Enkele ideeën voor snel-klaar-tapas: - sneetjes serranoham en chorizo; - gefrituurde inktvisringetjes; - gemarineerde ansjovisfilets (versafdeling); - dadels gevuld met hele amandelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Prik op een cocktailprikker een stukje meloen, een kaas blokje Grimbergen en een gepelde druif. Strooi er wat paprikapoeder over.

Tip

TAPAS In Spanje behoren tapas echt tot de traditie. Ze worden vooral na het werk in de bars gegeten. De oorsprong van de tapas wordt nog betwist in Spanje. Volgens de Andalusiërs bedekten de barmannen de glazen met een snede brood om ze af te schermen voor vliegen ('tapa' betekent 'deksel'). Na een tijdje begon men allerhande ingrediënten op het brood te leggen om zo tot de eigenlijke tapas te komen zoals we ze vandaag kennen, voor een gezellige borrelavond of uitgebreid aperitief. Enkele ideeën voor snel-klaar-tapas: - sneetjes serranoham en chorizo; - gefrituurde inktvisringetjes; - gemarineerde ansjovisfilets (versafdeling); - dadels gevuld met hele amandelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 48 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal