- Bewaar

- Bewaar
Minicake van zalm en venkel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel in blokjes. Snipper het venkelgroen fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Smelt de boter en laat afkoelen.
-
Rasp de schil van de citroen. U hebt 1 koffiel. nodig.
-
Bereiding:
-
Kook de venkelblokjes in 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Klop de eieren los in een kom. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg.
-
Voeg de venkelblokjes, het venkelgroen, de gerookte zalm, roze bessen en citroenschil toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en snij in vierkantjes van 6 cm op 6 cm en werk af met bv. een stipje paprikatapenade, groene pesto, tomatentapenade, een halve olijf, venkelgroen, garnaaltjes, zwarte lompviseitjes, enz.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel in blokjes. Snipper het venkelgroen fijn.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Smelt de boter en laat afkoelen.
-
Rasp de schil van de citroen. U hebt 1 koffiel. nodig.
-
Bereiding:
-
Kook de venkelblokjes in 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Klop de eieren los in een kom. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg.
-
Voeg de venkelblokjes, het venkelgroen, de gerookte zalm, roze bessen en citroenschil toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en snij in vierkantjes van 6 cm op 6 cm en werk af met bv. een stipje paprikatapenade, groene pesto, tomatentapenade, een halve olijf, venkelgroen, garnaaltjes, zwarte lompviseitjes, enz.