Minicake van zalm en venkel
Minicake van zalm en venkel

Minicake van zalm en venkel

50 min.
Aperitiefhapje
13 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in blokjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Smelt de boter en laat afkoelen.

  5. Rasp de schil van de citroen. U hebt 1 koffiel. nodig.

  6. Bereiding:
  7. Kook de venkelblokjes in 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Klop de eieren los in een kom. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg.

  9. Voeg de venkelblokjes, het venkelgroen, de gerookte zalm, roze bessen en citroenschil toe. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Laat afkoelen en snij in vierkantjes van 6 cm op 6 cm en werk af met bv. een stipje paprikatapenade, groene pesto, tomatentapenade, een halve olijf, venkelgroen, garnaaltjes, zwarte lompviseitjes, enz.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkel in blokjes. Snipper het venkelgroen fijn.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Smelt de boter en laat afkoelen.

  5. Rasp de schil van de citroen. U hebt 1 koffiel. nodig.

  6. Bereiding:
  7. Kook de venkelblokjes in 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Klop de eieren los in een kom. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en gesmolten boter toe. Klop tot een luchtig deeg.

  9. Voeg de venkelblokjes, het venkelgroen, de gerookte zalm, roze bessen en citroenschil toe. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel het deeg over een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Schuif gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Laat afkoelen en snij in vierkantjes van 6 cm op 6 cm en werk af met bv. een stipje paprikatapenade, groene pesto, tomatentapenade, een halve olijf, venkelgroen, garnaaltjes, zwarte lompviseitjes, enz.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 11.3 g
Eiwit 5.2 g

Bekijk het recept digitaal