Miniquiches met bestomaatjes, zalm en spinazie

Miniquiches met bestomaatjes, zalm en spinazie

Lunch
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 1.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 11.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (10min)

  3. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en leg er 7 kleine taartvormpjes omgekeerd op. Snij 7 cirkels uit het deeg en het bakpapier. Duw het bladerdeeg met het bakpapier in de vormpjes.

  4. Snij de tomaten eventueel in 2.

  5. Bereiding:

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie 1 à 2 min. tot ze geslonken is.

  8. Voeg de room toe aan de spinazie en kruid met peper en zout. Zet het vuur af en meng er de eieren, de zalm en de geraspte kaas onder.

  9. Verdeel het beslag over de vormpjes en leg er enkele bestomaten bovenop. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:

  2. (10min)

  3. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en leg er 7 kleine taartvormpjes omgekeerd op. Snij 7 cirkels uit het deeg en het bakpapier. Duw het bladerdeeg met het bakpapier in de vormpjes.

  4. Snij de tomaten eventueel in 2.

  5. Bereiding:

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie 1 à 2 min. tot ze geslonken is.

  8. Voeg de room toe aan de spinazie en kruid met peper en zout. Zet het vuur af en meng er de eieren, de zalm en de geraspte kaas onder.

  9. Verdeel het beslag over de vormpjes en leg er enkele bestomaten bovenop. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 1.5 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 11.9 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal