Minuutsteak op Thaise wijze
Minuutsteak op Thaise wijze

Minuutsteak op Thaise wijze

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 2.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 34.9 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  3. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Snij de minuutsteaks in reepjes van 2 cm.

  6. Pluk de blaadjes koriander.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de reepjes steak 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en zet opzij.

  10. Verhit de koolzaadolie in dezelfde wok en bak het knoflook, de gember en de rode ui 1 min.

  11. Voeg de rode paprika toe en bak nog 5 min. Voeg de Chinese kool en het limoensap toe en laat nog ± 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Doe de reepjes steak opnieuw in de wok en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de rijst en werk af met de blaadjes koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g Chinese kool, 2 takjes koriander en 30 g minuutsteak fijn. 2 Kook samen met 30 g Thaise rijst 10 min. in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de rode ui fijn.

  3. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Snij de minuutsteaks in reepjes van 2 cm.

  6. Pluk de blaadjes koriander.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een wok en bak de reepjes steak 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en zet opzij.

  10. Verhit de koolzaadolie in dezelfde wok en bak het knoflook, de gember en de rode ui 1 min.

  11. Voeg de rode paprika toe en bak nog 5 min. Voeg de Chinese kool en het limoensap toe en laat nog ± 5 min. bakken. Kruid met peper en zout. Doe de reepjes steak opnieuw in de wok en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met de rijst en werk af met de blaadjes koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Snij 100 g Chinese kool, 2 takjes koriander en 30 g minuutsteak fijn. 2 Kook samen met 30 g Thaise rijst 10 min. in water. Giet af. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 12.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 2.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 34.9 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Fougas A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal