- Bewaar

- Bewaar
Muffins op hun kop met frambozen
Onze drankensuggesties
andere Pineau des Charentes rosé - Vigier-Latour
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt 50 g boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Rasp de citroenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
-
Doe het ei samen met de suiker in een kom en klop met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa.
-
Roer de melk onder de gesmolten boter en meng goed onder het opgeklopte ei.
-
Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).
-
Beboter een muffinbakvorm (1 koffiel.). Verdeel de frambozen over de vormpjes en voeg de vloeibare honing en de citroenzeste toe. Lepel er het deeg over.
-
Bak de muffins 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm.
-
Leg daarna een bord of schotel omgekeerd op de bakvorm. Draai de vorm om, zodat de muffins omgekeerd op het bord of de schotel staan en de frambozen bovenaan liggen. Laat verder afkoelen.
U kan deze muffins lauw serveren als dessert met wat slagroom of crème anglaise.
Onze drankensuggesties
andere Pineau des Charentes rosé - Vigier-Latour
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Smelt 50 g boter langzaam in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Rasp de citroenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
-
Doe het ei samen met de suiker in een kom en klop met de kloppers van de mixer tot een witte, luchtige massa.
-
Roer de melk onder de gesmolten boter en meng goed onder het opgeklopte ei.
-
Meng het droge bloemmengsel onder het vochtige eimengsel. Doe dat snel en roer niet te veel (er mogen nog klonters in het deeg zitten, zo blijven de muffins luchtig).
-
Beboter een muffinbakvorm (1 koffiel.). Verdeel de frambozen over de vormpjes en voeg de vloeibare honing en de citroenzeste toe. Lepel er het deeg over.
-
Bak de muffins 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de bakvorm.
-
Leg daarna een bord of schotel omgekeerd op de bakvorm. Draai de vorm om, zodat de muffins omgekeerd op het bord of de schotel staan en de frambozen bovenaan liggen. Laat verder afkoelen.
U kan deze muffins lauw serveren als dessert met wat slagroom of crème anglaise.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Pineau des Charentes rosé - Vigier-Latour