Nasi goreng met champignons en paprika
Nasi goreng met champignons en paprika

Nasi goreng met champignons en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij samen met het knoflook, de rode uien en de sjalotten grof. Mix alles tot een gladde pasta.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Klop intussen de eieren los. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.

  10. Voeg de champignons en de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.

  11. Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngesnipperde lenteuitjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 8 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g rijst in ongezouten water. Giet af. 2 Snij intussen 1/2 rode ui en 1/2 teentje knoflook fijn en 50 g champignons in schijfjes. 3 Roerbak de ui en het knoflook 1 min. in een wok met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Voeg 50 g diepgevroren paprikareepjes en de champignons toe en bak gaar. Kruid met peper. Haal uit de wok. 4 Roerbak 1 losgeklopt ei gaar in dezelfde wok met 1/2 koffiel. plantaardige olie. 5 Mix de rijst en de groenten fijn en meng er het roerei onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Snij samen met het knoflook, de rode uien en de sjalotten grof. Mix alles tot een gladde pasta.

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Klop intussen de eieren los. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en roerbak de losgeklopte eieren gaar. Haal uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde pan en roerbak de uienpasta enkele min.

  10. Voeg de champignons en de diepgevroren paprikareepjes toe en roerbak 5 à 6 min.

  11. Voeg de rijst, de eieren en de ketjap manis toe aan de groenten. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngesnipperde lenteuitjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 8 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 30 g rijst in ongezouten water. Giet af. 2 Snij intussen 1/2 rode ui en 1/2 teentje knoflook fijn en 50 g champignons in schijfjes. 3 Roerbak de ui en het knoflook 1 min. in een wok met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Voeg 50 g diepgevroren paprikareepjes en de champignons toe en bak gaar. Kruid met peper. Haal uit de wok. 4 Roerbak 1 losgeklopt ei gaar in dezelfde wok met 1/2 koffiel. plantaardige olie. 5 Mix de rijst en de groenten fijn en meng er het roerei onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 63.5 g
Eiwit 16.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Terra Vecchia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal