- Bewaar

- Bewaar
Nasi goreng met varken en krab
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Sauvignon Blanc Australië Wijn Elysis (rood) A.C. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Halveer de ui en snij in fijne maantjes.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Halveer de komkommer en verwijder de pitjes met een koffielepel (schillen is niet nodig). Snij in fijne sneetjes.
-
Snij de augurken in de lengte in drie of vier.
-
Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees wat los.
-
Verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 2 tassen kokend water waarin u het 1/2 bouillonblokje oplost. Giet af en maak de rijst los met een vork.
-
Maak een omelet van de 2 eieren: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en voeg het losgeklopte ei toe. Laat bakken op een matig vuur tot de bovenkant bijna gestold is. Keer de omelet om en bak de andere kant. Schuif op een bord en snij in reepjes van ± 1 cm breed.
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Roerbak de ui en knoflook gedurende 1 min.
-
Voeg de reepjes varkensvlees toe en bak aan in 3 min.
-
Schep er de wokgroenten en het pepertje onder en bak 2 min. al roerend.
-
Voeg de komkommer, de krab, de augurken en de rijst toe en schep goed om. Sprenkel er de sojasaus over en laat al roerend goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de in sneetjes gesneden omelet en dien goed heet op.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Sauvignon Blanc Australië Wijn Elysis (rood) A.C. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Halveer de ui en snij in fijne maantjes.
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Halveer de komkommer en verwijder de pitjes met een koffielepel (schillen is niet nodig). Snij in fijne sneetjes.
-
Snij de augurken in de lengte in drie of vier.
-
Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees wat los.
-
Verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 2 tassen kokend water waarin u het 1/2 bouillonblokje oplost. Giet af en maak de rijst los met een vork.
-
Maak een omelet van de 2 eieren: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en voeg het losgeklopte ei toe. Laat bakken op een matig vuur tot de bovenkant bijna gestold is. Keer de omelet om en bak de andere kant. Schuif op een bord en snij in reepjes van ± 1 cm breed.
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Roerbak de ui en knoflook gedurende 1 min.
-
Voeg de reepjes varkensvlees toe en bak aan in 3 min.
-
Schep er de wokgroenten en het pepertje onder en bak 2 min. al roerend.
-
Voeg de komkommer, de krab, de augurken en de rijst toe en schep goed om. Sprenkel er de sojasaus over en laat al roerend goed doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de in sneetjes gesneden omelet en dien goed heet op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Sauvignon Blanc Australië Wijn Elysis (rood) A.C. Anjou