- Bewaar

- Bewaar
Nasi goreng met wokgroentjes
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar (gaartijd zie verpakking).
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat gesnipperd groen apart.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de eieren al roerend gedurende 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de wokgroenten en de lente-uitjes 5 min.
-
Voeg de gekookte rijst, de ketjap manis, ketchup, sojasaus en cayennepeper toe en roerbak 2 min. Kruid bij met zout.
-
Doe er de garnalen, hamreepjes en stukjes ei bij en roerbak nog 2 min. verder
-
Afwerking:
-
Strooi wat groen van de lente-uitjes over de nasi goreng en serveer met de schijfjes komkommer.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar (gaartijd zie verpakking).
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat gesnipperd groen apart.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de eieren al roerend gedurende 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de wokgroenten en de lente-uitjes 5 min.
-
Voeg de gekookte rijst, de ketjap manis, ketchup, sojasaus en cayennepeper toe en roerbak 2 min. Kruid bij met zout.
-
Doe er de garnalen, hamreepjes en stukjes ei bij en roerbak nog 2 min. verder
-
Afwerking:
-
Strooi wat groen van de lente-uitjes over de nasi goreng en serveer met de schijfjes komkommer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië