Nasi goreng met wokgroentjes
Nasi goreng met wokgroentjes

Nasi goreng met wokgroentjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 501 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 90.5 g
Eiwit 29.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar (gaartijd zie verpakking).

  3. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat gesnipperd groen apart.

  4. Snij de komkommer in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de eieren al roerend gedurende 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes.

  7. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de wokgroenten en de lente-uitjes 5 min.

  8. Voeg de gekookte rijst, de ketjap manis, ketchup, sojasaus en cayennepeper toe en roerbak 2 min. Kruid bij met zout.

  9. Doe er de garnalen, hamreepjes en stukjes ei bij en roerbak nog 2 min. verder

  10. Afwerking:
  11. Strooi wat groen van de lente-uitjes over de nasi goreng en serveer met de schijfjes komkommer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar (gaartijd zie verpakking).

  3. Snipper de lente-uitjes fijn en hou wat gesnipperd groen apart.

  4. Snij de komkommer in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de eieren al roerend gedurende 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes.

  7. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de wokgroenten en de lente-uitjes 5 min.

  8. Voeg de gekookte rijst, de ketjap manis, ketchup, sojasaus en cayennepeper toe en roerbak 2 min. Kruid bij met zout.

  9. Doe er de garnalen, hamreepjes en stukjes ei bij en roerbak nog 2 min. verder

  10. Afwerking:
  11. Strooi wat groen van de lente-uitjes over de nasi goreng en serveer met de schijfjes komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 501 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 90.5 g
Eiwit 29.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië

Bekijk het recept digitaal