Noedels in rode curry met peultjes en scampi's
Noedels in rode curry met peultjes en scampi's

Noedels in rode curry met peultjes en scampi's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 25.1 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakking ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  7. Hak de pinda's grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de scampi's 1 à 2 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met het kerriepoeder, het knoflook en de gember.

  10. Voeg de lente-uitjes, de stoofgroenten en de peultjes toe en overgiet met de sojasaus. Roerbak 5 min.

  11. Giet intussen heet water over de woknoedels en laat 5 min. weken. Giet af en laat uitlekken.

  12. Roer de rodecurrypasta en de noedels onder de scampi's met groenten. Laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de pindanoten.

Tip

Lusten de kinderen geen scampi's? Serveer de noedels voor hen dan met soepballetjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakking ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  7. Hak de pinda's grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een wok of hoge braadpan en bak de scampi's 1 à 2 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met het kerriepoeder, het knoflook en de gember.

  10. Voeg de lente-uitjes, de stoofgroenten en de peultjes toe en overgiet met de sojasaus. Roerbak 5 min.

  11. Giet intussen heet water over de woknoedels en laat 5 min. weken. Giet af en laat uitlekken.

  12. Roer de rodecurrypasta en de noedels onder de scampi's met groenten. Laat nog 1 à 2 min. opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de pindanoten.

Tip

Lusten de kinderen geen scampi's? Serveer de noedels voor hen dan met soepballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 25.1 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Sainte André I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal