Noedels met wokgroenten, oosterse schijf en kokosmelk
Noedels met wokgroenten, oosterse schijf en kokosmelk

Noedels met wokgroenten, oosterse schijf en kokosmelk

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 21.6 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 31.3 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het groen en het wit apart.

  3. Kneus het citroengras.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak het wit van de lente-uitjes, het citroengras en de diepgevroren wokgroenten ± 10 min. Voeg de vissaus, de sojasaus, de suiker en de kokosmelk toe. Laat nog 2 min. garen. Verwijder het citroengras.

  6. Verhit intussen de arachideolie in een pan en bak de oosterse schijven ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij de schijven in reepjes.

  7. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de groenten.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de noedels over diepe borden of kommetjes. Werk af met reepjes oosterse schijf, het groen van de lente-uitjes en de pindanoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het groen en het wit apart.

  3. Kneus het citroengras.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak het wit van de lente-uitjes, het citroengras en de diepgevroren wokgroenten ± 10 min. Voeg de vissaus, de sojasaus, de suiker en de kokosmelk toe. Laat nog 2 min. garen. Verwijder het citroengras.

  6. Verhit intussen de arachideolie in een pan en bak de oosterse schijven ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij de schijven in reepjes.

  7. Kook de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de groenten.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de noedels over diepe borden of kommetjes. Werk af met reepjes oosterse schijf, het groen van de lente-uitjes en de pindanoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 21.6 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 31.3 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Les Trois Colonnes rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal